sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Kesäpuuhia

Sinne meni kesäkuun alun suuri Satakunnan meikäläisten rykäys valmisteluineen. Kaikki Satakunnan alajaokset kokoontuivat koulutuksen merkeissä ja tapahtumapäivä toteutettiin kunnialla läpi. Nyt onkin aika hieman pysähtyä ja miettiä, mitä kaikkea sitä onkaan tullut hässäköityä viime aikoina.

Kesäkuun alusta alettiin hoitaa taas kaksin käsin Meikäläisiä Satakunnassa asioita eli Satakunnan Me Itse alajaokset olivat kaikki vauhdissa mukana. Eurajoen Toimarista saatiin taas SEKKiin kokopäivätyöläiseksi Piia Arin mukaan assistentiksi ja vertaisohjaajaksi.




Miten siis meni kesäkuun alkupuolisko?

1.6. levättiin.

2.6. pidettiin Me Itse koulutuspäivä Monituotteessa Porissa, jolloin suunniteltiin tapahtumapäivää 12.6. viestejä päättäjille ja sisältöjä.



3.6. oli toinen Me Itse koulutuspäivä Monituotteella ja kokous myös, jossa päätettiin lopullisesti se, että Myötätuulen viesti viedään Porin kaupungin päättäjille 12.6. toimintapäivän yhteydessä.



4.6. Eurajoella tehtiin ensin kahden päivän hommat puolessa päivässä.



Sitten käytiin suunnittelemassa ja ideoimassa Kaunummen kodin esittelyvideota ja päivän päätteeksi huristettiin Turkuun avustamaan Turun Me Itse alajaoksen elokuvasuunnittelua.




5.6. pohdittiin ensin SEKKissä tilannetta ja käytiin kuvaamassa Kaunummen kodin kesätapahtuma tulevaan esittelyvideoon. Kaunummen kesäteatteri saatiin purkkiin ja vähän kaikkea muutakin.



6.6. Piia oli edustamassa Satakunnan meikäläisiä Tampereella Me Itse mediatyöryhmässä ja Ari päivitti Opel mediavaunun 8 vuotta uudemmaksi. Vanha Ooppeli on siis työnsä tehnyt ja kuljettanut 8 vuoden aikana lähes 200000 kilometriä yhteisöelokuvan ilosanomaa pitkin ja poikin Suomea. Toivottavasti uudemmasta Ooppelista tulee yhtä luotettava työjuhta.

7.6. lauantaina huristettiin sitten uudella Ooppelilla Huittisiin. Pidettiin antoisa koulutuspäivä ja kirjoitettiin viestejä päättäjille, jotka luovutettiin sitten 12.6. Porissa.


Kuva: Huittisten tämän päivän meikäläisten työporukka valmistautuu päivän aherruksiin ruokailemalla ensin. Sitten pidetään kokous ja sitten aletaan todenteolla hommiin.

8.6. sunnuntaina levättiin ansioituneesti ja kerättiin voimia tulevaan viikkoon.

9.6. maanantai otettiin vielä ihan rauhallisesti, Ari kävi Ahlaisissa suunnittelemassa vesipetoleiriä ja hoiteli vain ihan omia asioita vaan.

10.6. huristettiin Merikarvialla, missä oli jälleen antoisa päivä. Tehtiin mm. videoterveiset päättäjille, jossa meikäläiset Merikarvialta kertoivat, millaista toimintaa täältä löytyy.





11.6. työskenneltiin SEKKissä 12.6. tapahtumapäivän infojen ja viestien kanssa, hiottiin ohjelmaa ja tarkistettin Jälkijunassa editointeja. Arilla meni kokolailla yötyöksi viestien viimeistely, mutta valmista sitten tuli ajoissa tälläkin kertaa.

12.6. pyöräiltiin ensin Monituotteesta  Ojantien toimintakeskukseen ja virikeyksikköön kavereita tapaamaan.




Haastekirjaan tulikin sitten 16 merkintää.



Henna Kangassalo harjoitteli viestin lukua vielä viime tipassa Sampolan päivätoimintakeskuksessa.



Sitten käytiin luovuttamassa viesti Porin kaupungintalolle. 



Henna Kangassalo luovutti Myötätuulen viestin 2014 Porin kaupungin kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Diana Bergroth-Lampiselle ja palvelutoimen apulaiskaupunginjohtaja Aulis Laaksoselle. Tilaisuus oli lämminhenkinen, hieno ja maailma parani monen askeleen verran.

Hennan kanssa muuten sitten tehtiin vielä radiohaastattelu Satakunnan radioon ja jutusta tuli oikein hieno.

Eikä tässä vielä kaikki. Porin seudun kansalaisopistossa oli Me Itse tiedotustilaisuus, jossa meikäläiset Satakunnasta kertoivat, mikä on Me Itse, mitä ovat alajaokset ja mitä kaikkea tähän liittyykään. Tiedotustilaisuudessa on 45 kuuntelijaa. Tilaisuus myös videoitiin ja juttuja täältä tulee sitten vielä ennen lomia Me Itse YouTube kanavalle.

13.6. perjantaina vähän levättiin välillä.

14.6. käytiin vielä Harjavallan Huimaveikkojen kanssa parantamassa maailmaa, joten kyllä tässä kahden viikon aikana lähes sadan Satakunnan meikäläisen vauhdissa on maailma parantunut monta askelta, eikös vaan?


Kuva: Harjavallan Huimaveikoilla on teille tärkeä tiedotus; 
HYVÄÄ KESÄÄ KAIKILLE!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti